Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Turkse salade
Dag van te voren dressing maken.
Keuken
Turks
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 30 minuten
Ingrediƫnten
Salade
1
krop marul (Turkse sla, lijkt op andijvie)
1
bosje selderij.
1
zakje zonnebloempitten.
1
rode ui.
1
pot feta in olie.
20
zwarte olijven zonder pit.
6
stukjes gedroogde tomaten in olie.
1
pot pepperoni(groene pepers in zuur).
Dressing.
1/3
deel sesamolie
1/3
deel zonnebloemolie
1/3
deel Frambozen limonadesiroop
scheutje
rode wijnazijn
peper
suiker
1
flinke teen knoflook uit de pers
Instructies
De marul wassen,uit laten lekken en in dunne flinterjes snijden.
Zonnebloempitten in een beetje sesamolie roosteren.
De selderij heel fijn snijden.
Ui pellen en in flinterdunne ringen snijden.
Gedroogde tomaten in kleine stukjes snijden.
Sla met selderij,ui,blokjes feta,olijven,zonnebloempitten en de pepperoni laag voor laag of gemend in/op een schaal leggen.
Dressing vlak voor het eten over de sla gieten.
Notes
Dag van te voren dressing maken.