Print opties

Tjap-Tjoy

Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 30 minuten
Porties 4
Ingrediënten
  • 3 Kipfilets (In smalle plakjes gesneden)
  • 800 gram wokgroenten (Chinees, Japans of een mix van beide)
  • 1 rode peper (zonder zaadjes)
  • 3 tenen knoflook
  • 700 ml kippenbouillon
  • 5 theelepels maizena (opgelost in een klein beetje koud water)
  • Sojasaus
  • Vissaus
  • (Wok)olie
Instructions
  1. Verhit de olie in een wok

  2. Doe de knoflook, 3 eetlepels sojasaus en de rode peper hierbij en bak de kip om en om gaar en goudbruin.

  3. Haal de kip uit de wok en verwarm weer een klein beetje olie

  4. Voeg nu de groenten toe en wok ze op hoog vuur enkele minuten.

  5. Giet dan de kippenbouillon erbij, gevolgd door 5 eetlepels soja, 5 eetlepels vissaus en de opgeloste maïzena.

  6. Laat op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen, totdat de bouillon wat is gebonden.
  7. Doe de kip er bij en laat nog even door pruttelen
  8. Schep de Tjap-Tjoy in een kom of op een bord, maak af met sesamzaad en serveer met rijst.
Keywords: Tjap-Tjoy