Print opties:

Tenoba (gevulde cocoskoek)

Tenoba (gevulde cocoskoek)
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 500 gram witte broodmix
  • 250-300 gram cocos (gemalen)
  • 3 theelepels rode kleurstof
  • 215 gram suiker
  • 2 volle eetlepels volle melk
  • bloem
  • Bereidingswijze: Vulling:
  • De gemalen cocos, suiker, melk en kleurstof goed mengen en op zacht vuur koken totdat de suiker geheel gesmolten is. Deeg:
  • Bereid de broodmix volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het deeg rijzen
  • verdeel de deegmassa in 3 grote balletjes en rol de balletjes met een deegroller in een ronde pannenkoekvorm uit. Verdeel vervolgens de vulling over het uitgerolde deeg en vouw deze daarna 3 keer om en om in de vorm van een stokbrood. Plak de uiteinde dicht met iets water en bestrooi het lichtelijk met de bloem. Bak de Tenoba in 15-20 minuten lichtbruin in een voorverwarmde oven op een temperatuur van 150-200C
  • uit de oven halen, wikkelen in een natte theedoek en 5 minuten laten afkoelen. Snijd de Tenoba in plakjes in een dikte van 2-3 cm.
Instructies
  1. Genoeg voor Voor 10 personen
  2. Klaar te maken in 35 minuten
  3. De smaak van dit gerecht is Cocos
  4. SWADISH KHANA! NJANG SWIETIE! SLAMAT MAKAN! EET SMAKELIJK!
Notes
Tenoba (gevulde cocoskoek)
Keywords: suriname, surinaams, recept, recepten, koken