Notes
Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen daarna uit. Zeef de bloem boven een kom en voeg de citroenrasp, de suiker, de kruiden en zout toe. Doe er de gehakte stukjes boter, de melk en het citroensap bij en kneed het geheel snel tot een stevige bal. Verwarm de oven voor op 175°C. Bestuif de speculaasvorm met bloem. Doe 1/3 van het deeg in de vorm en druk het stevig aan. Verwijder het overtollige deeg door een nylondraad strak over de speculaasplank te trekken. Leg een vel bakpapier op het deeg en keer de plank voorzichtig om, zodat het deeg uit de vorm komt. Leg het deeg met het bakpapier op de bakplaat en bestrijk het met losgeklopt ei. Bak het 25 minuten en laat het op een taartrooster afkoelen.
Keywords:
sinterklaas, sint klaas, nicolaas, zwarte piet, zak, roe, recept, recepten
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/speculaaspoppen/