Print opties:

Schapenpoten á la Marseillaise

Schapenpoten á la Marseillaise
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 6 gaargekookte schapenpoten
  • 6 stukken ossenpens van 10 cm lengte
  • 200 gr ossenpens
  • 150 gr mager spek
  • 150 gr vers gezouten varkensvlees
  • 5 tenen knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • 150 gr gehakt vers spek
  • 1 bouquet garni
  • 1 ui
  • 2 sjalotten in schijfjes
  • 2 wortelen in schijfjes
  • 3 dl witte wijn
  • 2 dl water
  • 250 gr verse tomaten
Instructies
  1. Verdeel deze massa over de stukken ossenpens, rol ze op en bind ze aan de uiteinden met een touwtje dicht.
  2. Smelt het verse spek in een cocotte en bak de ui, de sjalotten, de wortelen, de tomaten en 2 tenen knoflook daarin bruin.
  3. Voeg de rolletjes toe en leg de uitgebeende en geflambeerde poten erop.
  4. blus met de wijn en het water, kruid het, voeg het bouquet garni toe en sluit de cocotte hermetisch.
  5. Zet hem in een matigwarme oven en stoof het gerecht gaar.
  6. Schep het vet af en serveer het gerecht kokendheet.
Notes
Schapenpoten á la Marseillaise
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees