Include in Print View:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Increase Text
Decrease Text
Schapenpoten á la Marseillaise
Schapenpoten á la Marseillaise
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
6
gaargekookte schapenpoten
6
stukken ossenpens van 10 cm lengte
200
gr ossenpens
150
gr mager spek
150
gr vers gezouten varkensvlees
5
tenen knoflook
1
bosje peterselie
150
gr gehakt vers spek
1
bouquet garni
1
ui
2
sjalotten in schijfjes
2
wortelen in schijfjes
3
dl witte wijn
2
dl water
250
gr verse tomaten
Instructies
1
Verdeel deze massa over de stukken ossenpens, rol ze op en bind ze aan de uiteinden met een touwtje dicht.
2
Smelt het verse spek in een cocotte en bak de ui, de sjalotten, de wortelen, de tomaten en 2 tenen knoflook daarin bruin.
3
Voeg de rolletjes toe en leg de uitgebeende en geflambeerde poten erop.
4
blus met de wijn en het water, kruid het, voeg het bouquet garni toe en sluit de cocotte hermetisch.
5
Zet hem in een matigwarme oven en stoof het gerecht gaar.
6
Schep het vet af en serveer het gerecht kokendheet.
7
Notes
Schapenpoten á la Marseillaise
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees