Print opties:

Rijstsalade met noten

Serveren met zelfgebakken brood. In de zomer ook lekker met een kwart komkommer (in blokjes gesneden) en 1 el zwarte olijven zonder pit.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 30 minuten
Ingrediƫnten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 120 gram rozijnen
  • 60 gram krenten
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram gemengde noten (fijngehakt)
  • 1 blik perziken op siroop
  • 1 blik kidneybonen (uitgelekt)
  • 300 gram gemengde sla
Instructies
  1. Kook de rijst en laat deze vervolgens goed uitlekken.
  2. Laat de perziken uitlekken en snijd ze in stukken.
  3. Doe voor de dressing de olie, het citroensap, het zout en de peper in een bakje of pot met een afsluitbare deksel. Schud stevig tot het mengsel een beetje dikker is geworden. Laat het even staan.
  4. Doe de krenten en rozijnen in een schaaltje en zet ze onder water. Laat ze 10 minuten wellen en giet ze daarna af.
  5. Meng de rijst, noten, krenten en rozijnen, stukjes perzik en bonen in een grote kom.
  6. Schenk de dressing over de salade en meng het geheel goed.
  7. Serveer de salade op een bedje van gemengde sla.
Notes
Serveren met zelfgebakken brood. In de zomer ook lekker met een kwart komkommer (in blokjes gesneden) en 1 el zwarte olijven zonder pit.