Print opties

Rabarbercrumble

Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Ingrediƫnten
  • 750 gram rabarber
  • 60 gram suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 2 theelepels geraspte gemberpoeder
  • crumble:
  • 150 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 1/2 geraspte citroenen
  • 75 gram koude boter
  • poedersuiker
Instructies
  1. Meng de rabarber met de suiker, vanillesuiker en gemberpoeder.
  2. Vet de vorm in en leg het rabarbermengsel erin.
  3. Meng de bloem met de suiker, citroenrasp en klontjes koude boter. Kneed met een koele hand tot een kruimelig deeg.
  4. Verdeel het deeg over de rabarber.
  5. Bak de rabarber-crumble circa 35 minuten in het midden van de oven.
  6. Neem de crumble uit de oven, bestrooi hem met poedersuiker en serveer de crumble lauwwarm.
Notes
Verwarm de oven voor op 200 graden.