Print opties:

Portobello-champignon gevuld met geitenkaas

Portobello champignon

Een smaakvolle harmonie: romige geitenkaas ontmoet aardse portobello's.

Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 10 minuten
Beschrijving

Duik in de herfstsferen met deze Portobello champignons gevuld met geitenkaas. Het romige van de kaas combineert perfect met de aardse smaak van de champignons, wat zorgt voor een heerlijk en eenvoudig gerecht. Ideaal als voorgerecht of luxe bijgerecht!

Ingrediƫnten
  • 2 portobello-champignons
  • 2 plakken geitenkaas ( 75 gr. bijv. Bettinne Blanc)
  • olijfolie
  • pijnboompitten
  • 1 zakje veldsla met bietjes (AH)
  • 1 balsamicodressing
Instructies
  1. Veeg 2 portobello-champignons schoon met keukenpapier en snijd het harte steeltje aan de onderkant weg. Leg de champignons met bolle kant naar boven in een ovenschaal en bestrijk ze met 1 eetlepel olie.
  2. Zet de schaal ca. 10 cm. onder een voorverwarmde hete grill gedurende ca. 4 minuten.
  3. Keer de champignons en leg er 2 plakken geitenkaas op. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en laat ze ca. 10 cm. onder de hete grill in ca. 5 minuten goudbruin worden. Verdeel 1 zakje veldsla met bietjes over 2 borden en de leg de gevulde champignons erop.
  4. Besprenkel ze met 1 bakje baslamicodressing en bestrooi ze met geroosterde pijnboompitten.
Keywords: champignon, geitenkaas, pijnboompitten, kerstmis, pasen