Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Pompoensoep met pistachenoten
Verwarm de oven voor op 150 graden. ;
Total Time
45 minuten
Keuken:
Nederlands
Soort:
Voorgerecht
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
4
kleine pompoenen 500 gram
1
sjalotje, gesnipperd
1
teentje knoflook, gehakt
1
cm gemberwortel, gehakt
3
el olijfolie
80
gram pistachenoten
750
ml groentebouillon
2
aardappelen, geschild, in blokjes
1
groene peper, zaad en zaadlijsten verwijderd, gehakt
1
el citroensap
2
el crme frache
zout
peper
Instructies
1
Bak het sjalotje met de knoflook en de gember ongeveer 1 minuut in de olijfolie.
2
Voeg de pompoenblokjes en de helft van de pistachenoten toe. Bak deze een paar minuten mee.
3
Blus met de bouillon, voeg de aardappelen en peper toe en laat de soep op een laag vuur 20 minuten trekken.
4
Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met zout, peper en citroensap.
5
Bestrijk de uitgeholde pompoenen aan de binnenkant met olijfolie, zout en peper.
6
Zet de pompoenen 10 minuten in een oven van 150 graden.
7
Schenk de soep er in. Garneer met een toefje crme frache en de resterende pistachenootjes.
8
Notes
Verwarm de oven voor op 150 graden. ;
Keywords:
vegetarisch