Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Pompoensoep met geitenkaas
Pompoensoep met geitenkaas
Keuken
Nederlands
Soort
Voorgerecht
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 30 minuten
Ingrediƫnten
2
uien
1
teentje knoflook
olijfolie
300
gram pompoen
1
blikje tomatenpurree
1
liter kippenbouillon
1
limoen
1
el vloeibare honing
zout
cayennepeper
150
gram zachte geitenkaas
koriander
Instructies
Snipper de uien en fruit ze in de olijfolie.
Snijd de pompoen in stukjes en voeg ze bij de ui.
Bak het al omscheppend mee.
Roer de tomatenpurree er door.
Schenk vervolgens de kippenbouillon erbij.
Borstel de limoen schoon en snijd hem in stukken.
Breng de soep aan de kook.
Voeg 2 stukken limoen toe.
Voeg de honing toe.
Laat de soep ca. 15 minuten zachtjes doorkoken.
Haal de stukken limoen uit de soep en pureer de soep met een staafmixer of met de blender.
Maak de soep pittig met zout en cayennepeper.
Verbrokkel de geitenkaas.
Serveer de soep met de stukjes geitenkaas en strooi de koriander erover.
Notes
Pompoensoep met geitenkaas