Pom met Tahoe is een vegetarische pom bereid met tahoe; door de tahoe op een speciale wijze te bereiden en te kruiden, wordt een bijzonder smaakvolle vegetarische pom verkregen.
1 kg Kotomisi Pongtaya (pomtajer, geraspt uit diepvries)
Faja Lobi Pom (roerbakmix)
1 Madam Jeanette peper
6 stuks
Mixed Pickles
5 bouillonblokjes
2 uien
10 eetlepels olie
2 tomaten
1 bosje selderij
1 eetlepel tomatenpuree
50 gram doperwten
250 gram boter
4 1/2 eetlepels suiker
500 gram tahoe
sap van 1 geperste sinaasappel
3 teentjes knoflook
Instructies
Een flinterdunne laag rondom de tahoe vooraf afsnijden om de stremsel te verwijderen; daarna het in lange stukken snijden en in de olie lichtbruin bakken; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
8 eetlepels Pom roerbakmix, de fijngesneden selderij, uien in ringen gesneden, tomaten in stukjes gesneden, knoflook, peper, doperwten en de
Mixed Pickles in kleine stukjes gesneden, toevoegen en het geheel 5 minuten roerbakken. Let op: de gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken bij de bereiding van pom.
Pongtaya (pomtajer):
De pongtaya ontdooien en hieraan de suiker, bouillonblokjes, boter en het sinaasappelsap toevoegen en het geheel mengen tot een romige massa; hierna de reeds bereide tahoe hieraan toevoegen en het geheel goed mengen. Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pongtayamengsel hierin overdoen; bak die in circa 1-11/2 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden of 22 minuten in de heteluchtoven; de pom is gaar als het een donkerbruine korst heeft en van binnen goudgeel is
Notes
Pom met Tahoe is een vegetarische pom bereid met tahoe; door de tahoe op een speciale wijze te bereiden en te kruiden, wordt een bijzonder smaakvolle vegetarische pom verkregen.