Print opties:

Pom met Tahoe (Surinaams ovenschotel)

Pom met Tahoe is een vegetarische pom bereid met tahoe; door de tahoe op een speciale wijze te bereiden en te kruiden, wordt een bijzonder smaakvolle vegetarische pom verkregen.
Keuken ,
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 1 kg Kotomisi Pongtaya (pomtajer, geraspt uit diepvries)
  • Faja Lobi Pom (roerbakmix)
  • 1 Madam Jeanette peper
  • 6 stuks
  • Mixed Pickles
  • 5 bouillonblokjes
  • 2 uien
  • 10 eetlepels olie
  • 2 tomaten
  • 1 bosje selderij
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 gram doperwten
  • 250 gram boter
  • 4 1/2 eetlepels suiker
  • 500 gram tahoe
  • sap van 1 geperste sinaasappel
  • 3 teentjes knoflook
Instructies
  1. Een flinterdunne laag rondom de tahoe vooraf afsnijden om de stremsel te verwijderen; daarna het in lange stukken snijden en in de olie lichtbruin bakken; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
  2. 8 eetlepels Pom roerbakmix, de fijngesneden selderij, uien in ringen gesneden, tomaten in stukjes gesneden, knoflook, peper, doperwten en de
  3. Mixed Pickles in kleine stukjes gesneden, toevoegen en het geheel 5 minuten roerbakken. Let op: de gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken bij de bereiding van pom.
  4. Pongtaya (pomtajer):
  5. De pongtaya ontdooien en hieraan de suiker, bouillonblokjes, boter en het sinaasappelsap toevoegen en het geheel mengen tot een romige massa; hierna de reeds bereide tahoe hieraan toevoegen en het geheel goed mengen. Oven:
  6. Een vuurvaste schaal beboteren en de pongtayamengsel hierin overdoen; bak die in circa 1-11/2 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden of 22 minuten in de heteluchtoven; de pom is gaar als het een donkerbruine korst heeft en van binnen goudgeel is
Notes
Pom met Tahoe is een vegetarische pom bereid met tahoe; door de tahoe op een speciale wijze te bereiden en te kruiden, wordt een bijzonder smaakvolle vegetarische pom verkregen.