Print opties:

Perentaart

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Ingrediƫnten
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 4 stevige handperen
  • sap van 0,5 citroen
  • 40 gram bloem
  • mespuntje zout
  • 3 eieren
  • 75 gram suiker
  • 1 dl melk
  • scheutje cognac of kirsch
  • 1 theelepel kaneel
  • poedersuiker
Instructies
  1. Bekleed hiermee een ingevette vorm van 22 cm. doorsnede.
  2. Prik het deeg hier en daar in met een vork.
  3. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen.
  4. Snijd ze in dunne plakjes en besprenken ze met citroensap.
  5. Leg de plakjes peer dakpansgewijs in de taartvorm.
  6. Zeef de bloem met wat zout boven een kom.
  7. Klop de eieren los met de suiker en melk en roer dit mengsel door de bloem zodat een glad beslag ontstaat.
  8. Klop de cognac/kirsch en kaneel erdoor.
  9. Schenk het beslag over de peren in de vorm en bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  10. Laat de taart afkoelen en bestuif hem voor het serveren met poedersuiker.
Notes
Verwarm de oven voor op 200 graden.