Print opties:

Oosterse lamskoteletten

Oosterse lamskoteletten
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 4 lamskoteletten
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 fijngesnipperde uitjes
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 100 gr niet te zoete sinaasappelmarmelade
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
Instructies
  1. Leg de koteletten op keukenpapier en laat ze uitlekken.
  2. Fruit de uitjes met de knoflook in de koekenpan licht van kleur en voeg de sojasaus, chilisaus, marmelade, rijstazijn en gemberwortel toe.
  3. Verwarm de saus goed roerend en leg de koteletten terug in de pan.
  4. Leg het deksel schuin op de pan en laat alles ruim 5 minuten in de saus door stoven tot het vlees gaar is.
  5. Keer de koteletten een keer om.
  6. Serveer de lamskoteletten met mihoen en gekookte peultjes.
Notes
Oosterse lamskoteletten
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees