Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Oma’s appeltaart
Verwarm de oven voor op 180 graden.;Goed in te vriezen!!;
Total Time
2 uren
Keuken:
Nederlands
Soort:
Snack
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
Deeg:
350
gram bloem
250
gram koude (room)boter in stukjes
175
gram suiker
beetje
zout
paneermeel
2
eieren
Vulling:
8
goudrenetten
100
gram suiker
100
gram rozijnen
beetje
kaneel
Instructies
1
Kneed de boter, bloem, suiker, zout en 1 ei tot een samenhangende bal.
2
Leg deze nu ongeveer een half uur in de koelkast.
3
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
4
Neem het bakblik en vet deze in met boter.
5
Bestrooi daarna het bakblik met paneermeel. Er mag geen boter meer zichtbaar zijn!
6
Laat de rozijnen wellen in handwarm water.
7
Haal het deeg uit de koelkast en rol deze plat op een bebloemde ondergrond.
8
Bekleed het bakblik met het deeg. Wat je overhoud leg je even apart!
9
Meng nu de stukjes appel, rozijnen, suiker en kaneel door elkaar.
10
Vul het bakblik met het mengsel bijna tot aan de rand.
11
Rol nu het deeg dat je overhad weer uit op de bebloemde ondergrond.
12
Snijd hiervan smalle reepjes en leg deze kruislings over de appel heen.
13
Druk de randjes een beetje aan.
14
Klop het ei los en strijk het met een kwastje over het deeg zodat de taart een mooie kleur krijgt.
15
Zet de taart 75 minuten in de oven.
16
Notes
Verwarm de oven voor op 180 graden.;Goed in te vriezen!!;