Print opties:

Oliebollen

Pas gebakken oliebollen kan je laten uitzakken in een vergiet bedekt met keukenpapier. Zorg dat je genoeg bij de hand hebt! Bestrooien met poedersuiker.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 45 minuten
Ingrediƫnten
  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gist
  • 0,5 liter melk
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zonnebloemolie
Instructies
  1. In een grote kom bloem en gist mengen
  2. Melk lauwwarm maken en samen met het zout en de suiker aan de bloem toevoegen
  3. Met een mixer tot beslag mengen.
  4. Kom afdekken met plastic folie en op een warme tochtvrije plaats laten rijzen.
  5. Als de hoeveelheid verdubbeld is is het goed (duurt ongeveer 1 uur)
  6. Niet meer roeren!
  7. In de frituurpan olie verwarmen tot 175 graden
  8. Met een ijslepel of twee gewone lepels bolletjes in de olie laten zakken. Halverwege de oliebollen omkeren (als dat niet vanzelf gaat)
  9. In totaal bakken de oliebollen in ca 8 minuten gaar.
Notes
Pas gebakken oliebollen kan je laten uitzakken in een vergiet bedekt met keukenpapier. Zorg dat je genoeg bij de hand hebt! Bestrooien met poedersuiker.
Keywords: oliebol oud en nieuw oud-en-nieuw oudjaar nieuwjaar
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/oliebollen/