Print opties:

Noten-kruidencake met appelvulling

Noten-kruidencake met appelvulling
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 150 gr boter
  • 200 gr suiker
  • 3 eieren
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 snuf zout
  • 100 gr gemalen amandelen
  • 3-4 eetlepels melk
  • 3 appels
  • 1/4 liter appelsap
  • 1 bekertje slagroom
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 zakje klopvast
  • 1 zakje taartgeleipoeder
Instructies
  1. bakmeel, de speculaaskruiden, het zout, de gemalen amandelen en de melk in
  2. een met bakpapier beklede springvorm (verhoog de rand 2 cm).
  3. Laat het in het midden van een op 150°C voorverwarmde oven in 75-90 minuten rijzen en gaar bakken.
  4. Neem de cake uit de vorm en laat hem uitdampen (de bodem wordt de bovenkant).
  5. Boen de appels schoon, boor ze uit, snijd ze in dunne partjes en verwarm
  6. die 5 minuten in het appelsap.
  7. Vang het kookvocht op.
  8. Klop de slagroom met de kaneel en de klopvast stijf.
  9. Snijd de cake in 2 lagen en bestrijk de onderlaag met kaneelroom.
  10. Verdeel 1 appel in schijfjes over de room en leg de tweede cakelaag erop.
  11. Schik de rest van de appelschijven kransgewijs bovenop.
  12. Bereid appelgelei van het taartgeleipoeder en het kookvocht en verdeel
  13. dit, als het lobbig is, over de appelpartjes verdelen.
Notes
Noten-kruidencake met appelvulling
Keywords: sinterklaas, sint klaas, nicolaas, zwarte piet, zak, roe, recept, recepten