Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Noten-kruidencake met appelvulling
Noten-kruidencake met appelvulling
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
150
gr boter
200
gr suiker
3
eieren
100
gr zelfrijzend bakmeel
2
theelepels speculaaskruiden
1
snuf zout
100
gr gemalen amandelen
3-4
eetlepels melk
3
appels
1/4
liter appelsap
1
bekertje slagroom
1
eetlepel kaneel
1
zakje klopvast
1
zakje taartgeleipoeder
Instructies
bakmeel, de speculaaskruiden, het zout, de gemalen amandelen en de melk in
een met bakpapier beklede springvorm (verhoog de rand 2 cm).
Laat het in het midden van een op 150°C voorverwarmde oven in 75-90 minuten rijzen en gaar bakken.
Neem de cake uit de vorm en laat hem uitdampen (de bodem wordt de bovenkant).
Boen de appels schoon, boor ze uit, snijd ze in dunne partjes en verwarm
die 5 minuten in het appelsap.
Vang het kookvocht op.
Klop de slagroom met de kaneel en de klopvast stijf.
Snijd de cake in 2 lagen en bestrijk de onderlaag met kaneelroom.
Verdeel 1 appel in schijfjes over de room en leg de tweede cakelaag erop.
Schik de rest van de appelschijven kransgewijs bovenop.
Bereid appelgelei van het taartgeleipoeder en het kookvocht en verdeel
dit, als het lobbig is, over de appelpartjes verdelen.
Notes
Noten-kruidencake met appelvulling
Keywords:
sinterklaas, sint klaas, nicolaas, zwarte piet, zak, roe, recept, recepten