Print opties:

Mosselen met een Spaanse pikante saus

Mosselen met een Spaanse pikante saus
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 1 kg panklare mosselen
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 middelgrote gesnipperde ui
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes bladselderij
  • zout
  • 4 eetlepels mayonaise of slasaus
  • 2 eetlepels goudgele mosterd
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels zoetzure paprikarepen uit een potje
  • cayennepeper
  • sojasaus
  • worcestershiresaus
Instructies
  1. Doe de mosselen in de pan en laat het water in de gesloten pan zo hard mogelijk koken tot alle schelpen open zijn.
  2. Zet een vergiet op een kom en laat de mosselen daarin uitlekken.
  3. Zeef het kooknat door een fijnmazig zeefje.
  4. Roer de mayonaise, de mosterd, de sherry en het citroensap door elkaar en voeg zoveel van het mosselkooknat toe tot de saus dik vloeibaar is.
  5. Laat de repen paprika in een zeef uitlekken.
  6. Neem de mosselen uit de schelpen.
  7. Schep de paprika met de enigszins afgekoelde mosselen door de saus en voeg naar smaak cayennepeper, sojasaus en/of worcestershiresaus toe.
  8. Garneer het gerecht met een paar mosselschelpen en dien het op met geroosterd brood.
Notes
Mosselen met een Spaanse pikante saus
Keywords: spanje, portugal, tappas, tapas