Print opties:

Moksie Alesie met Tajerblad

In Suriname wordt moksie alesie, gemengde rijst, op verschillende manieren bereid; deze moksie alesie dankt haar smaak aan de combinatie van rijst met Masterbeef en gedroogde garnalen, waaraan vervolgens bladgroente wordt toegevoegd.
Keuken ,
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 500 gram Kotomisi Rijst
  • 150 gram Masterbeef
  • 0,75 liter water
  • 50 gram ham
  • 2 kleine tomaten
  • 150 gram margarine
  • 250 gram gerookte vis
  • Faja Lobi masterbeef (roerbakmix)
  • 250 gram tajerblad
  • 50 gram Kotomisi Gedroogde Garnalen
Instructies
  1. Verhit de margarine en bak de Masterbeef samen met 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix), de gerookte vis, ham, tomaten en de gedroogde garnalen gedurende 10 minuten (indien gewenst extra margarine toevoegen); het water hieraan toevoegen en het geheel 15 minuten koken. Het vocht afproeven en eventueel op smaak brengen met extra masterbeef (roerbakmix).
  2. De rijst en de tajerblad hieraan toevoegen, omscheppen en de massa aan de kook brengen; als het water kookt, het geheel op lagere stand op matig vuur door laten koken en de rijst droog en gaar koken.Tussentijds de rijst voorzichtig omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
  3. Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen 100 gram verse rose garnalen.
Notes
In Suriname wordt moksie alesie, gemengde rijst, op verschillende manieren bereid; deze moksie alesie dankt haar smaak aan de combinatie van rijst met Masterbeef en gedroogde garnalen, waaraan vervolgens bladgroente wordt toegevoegd.