Print opties:

Moksie Alesie met Kool en Peultjes

Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen 100 gram verse rose garnalen.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 250 ml
  • Kotomisi Cocosmelk
  • 500 gram Kotomisi Rijst
  • 125 gram Masterbeef
  • 0,75 liter water
  • 2 tomaten
  • 125 gram margarine
  • 50 gram ham
  • 200 gram gerookte vis
  • 250 gram peultjes
  • Faja Lobi masterbeef (roerbakmix)
  • 250 gram kool
  • 50 gram Kotomisi Gedroogde Garnalen
Instructies
  1. Verhit de margarine en bak de Masterbeef samen met 5 eetlepels masterbeef (roerbakmix), de ham, de tomaten, de gerookte vis en de gedroogde garnalen gedurende 10 minuten (indien gewenst extra margarine toevoegen); het water hieraan toevoegen en het geheel 15 minuten koken. Het vocht afproeven en eventueel op smaak brengen met extra masterbeef (roerbakmix).
  2. De rijst, de cocosmelk, de peultjes en de kool hieraan toevoegen, omscheppen en de massa aan de kook brengen; als het water kookt, het geheel op lagere stand op matig vuur door laten koken en de rijst droog en gaar koken.Tussentijds de rijst voorzichtig omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
  3. Kroepoek Paramaribo, Javaanse Sambal.
Notes
Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen 100 gram verse rose garnalen.
Keywords: suriname, surinaams, recept, recepten, koken
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/moksie-alesie-met-kool-en-peultjes/