Print opties:

Masoesa-Javaans (Javaans gele rijstgerecht)

Variatietip: Serveer Masoesa-Javaans ook eens met Kip-Rollade. Masoesa-Alesi is een populair Surinaams gele rijstgerecht, dat haar smaak te danken heeft aan het gebruik van passievrucht; door toevoeging van passievruchtextract en van een bijzondere combinatie van verschillende Surinaamse kruiden en specerijen, wordt een heerlijk gele rijstgerecht verkregen. Door de pluriformiteit van de Surinaamse samenleving, hebben de verschillende bevolkingsgroepen de Surinaamse keuken verrijkt met de ontwikkeling van hun eigen specifieke masoesa-alesie; de Javanen geven masoesa-alesie een eigen specifiek karakter door dit gerecht te combineren met o.a. tahoe. Een gerecht om direct van te watertanden.
Keuken ,
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 3 kopjes
  • Kotomisi Rijst
  • 1/2 Madam Jeanette peper
  • Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix)
  • eventueel: 3 theelepels Exotimex Knoflook
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1/2 stengel prei
  • 1/2 rode paprika
  • 7 eetlepels olie
  • zout
  • 2 takken selderij
  • 1/2 ui
Instructies
Notes
Variatietip: Serveer Masoesa-Javaans ook eens met Kip-Rollade. Masoesa-Alesi is een populair Surinaams gele rijstgerecht, dat haar smaak te danken heeft aan het gebruik van passievrucht; door toevoeging van passievruchtextract en van een bijzondere combinatie van verschillende Surinaamse kruiden en specerijen, wordt een heerlijk gele rijstgerecht verkregen. Door de pluriformiteit van de Surinaamse samenleving, hebben de verschillende bevolkingsgroepen de Surinaamse keuken verrijkt met de ontwikkeling van hun eigen specifieke masoesa-alesie; de Javanen geven masoesa-alesie een eigen specifiek karakter door dit gerecht te combineren met o.a. tahoe. Een gerecht om direct van te watertanden.
Keywords: suriname, surinaams, recept, recepten, koken
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/masoesa-javaans-javaans-gele-rijstgerecht/