Olie verhitten, ui, knoflook, en peper hierin lichtbruin fruiten; vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), selderij, prei, pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen. Paprika's:
De paprika's op circa 2 cm vanaf de bovenkant opensnijden, bewaar de afgesneden kapjes en maak de paprika's van binnen schoon door de zaden te verwijderen. Verwarm wat water en kook de paprika's en de 9 kapjes hierin 4-5 minuten, daarna ze uit het kokend water halen en enkele minuten laten afkoelen.
Vul de paprika's met de rijst en sluit de bovenkant met de kapjes af. In de oven:
Vul een vuurvaste en inmiddels beboterde schaal voor een kwart met water en plaats de paprika's hierin; bak vervolgens de paprika's in de oven op 130 graden gedurende 45 minuten
Notes
Variatietip: Masoesa-Boeroe met Kip in Paksoi gecombineerd met o.a. Losie Foroe, Kip-Rollade. Redi Foroe geeft ook een heerlijk resultaat.