Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Maleisisch rondvlees
Maleisisch rondvlees
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
500
gram lendebiefstuk
6
spaanse pepers
2
uien
3
eetlepels verse geraspte gemberwortel
3
eetlepels vloeibare tamarinde
1
eetlepel bruine suiker of
0,5
eetlepel javaanse suiker
1/8
blok santen
1/4
liter water
Instructies
Was de pepers, snijd de stelen eraf en hak ze fijn.
Maak de uien schoon en snipper ze.
Wrijf uien, pepers en gember tot een brij.
Doe de suiker erbij en giet de kokosmelk erop.
Roer door tot de suiker opgelost en het geheel goed gemengd is.
Snijd het vlees in repen.
Bestrooi deze met zout.
Laat het vlees in het bovenbeschreven mengsel minstens twee uur marineren. Schep het regelmatig om.
Haal het vlees dan uit de marinade, droog het af en rooster het in een paar minuten gaar, waarbij u het met de marinade bestrijkt.
Notes
Maleisisch rondvlees
Keywords:
indisch, indonesisch, vleesgerecht, indonesische