Print opties:

Lentesalade met ei en raapsteeltjes

1 bosje raapstelen is ca. 100 gram Serveer met stokbrood en gezouten boter.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 20 minuten
Ingrediƫnten
  • raapstelen 100 gram
  • eieren 2 stuk
  • knoflook 1 teentje
  • rode ui 1 stuk
  • olijfolie 6 eetlepel
  • ansjovisfilets 1 blikje
  • balsamico azijn 2 eetlepel
  • tomaten 4 stuks
  • franse mosterd 1 theelepel
  • zout en peper snufje
  • zwarte olijven 10 stuks
  • radijs 5 stuks
Instructies
  1. Snij de hardgekookte eieren elk in 4 parten.
  2. Klop een dressing van de knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak.
  3. Schep de raapstelen, de in ringen gesneden ui, de in partjes gesneden tomaat, de in plakjes gesneden radijs, en de ansjovis door elkaar.
  4. Schenk de dressing erover. Garneer met de olijven en de partjes ei.
Notes
1 bosje raapstelen is ca. 100 gram Serveer met stokbrood en gezouten boter.
Keywords: lente, voorjaar, ei, raapsteeltjes, keeltjes BBQ