Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Lamsstoofschotel met krieltjes en peultjes
Lamsstoofschotel met krieltjes en peultjes
Keuken:
Geen
Soort:
Geen
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
2
sjalotjes
50
gr peultjes
300
gr lamsbout zonder been
25
gr boter
1
theelepel kerriepoeder
zout,
peper
1
zakje wortelballetjes á
100
gr
1/2
zakje mini-krieltjes á
450
gr
1
theelepel (verse) rozemarijnnaaldjes
1
dl witbier
Instructies
1
Was de peultjes en haal ze af.
2
Snijd het vlees in niet te kleine blokjes.
3
Verhit de boter in een braadpan, roer het kerriepoeder door het bakvet en bak het vlees rondom bruin.
4
Strooi er zout en peper over.
5
Voeg de sjalotjes, de peultjes, de wortelballetjes, de krieltjes en de rozemarijn toe en schenk het bier er langs de rand van de pan bij.
6
Breng het geheel aan de kook en stoof het vlees en de groenten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar.
7
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
8
Lekker met bruin stokbrood.
9
Notes
Lamsstoofschotel met krieltjes en peultjes
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees