Print opties:

In karnemelk gepocheerd lamsvlees

In karnemelk gepocheerd lamsvlees
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 600 gr lamsvlees in blokjes
  • 1 groene paprika
  • 1 gesnipperde ui
  • witte peper
  • 1 winterwortel
  • 2 theelepels karwijzaad
  • cayennepeper
  • 31/2 dl kippenbouillon
  • 21/2 dl boerenlandkarnemelk
  • 11/2 eetlepel ma&iuml
  • zena
  • 250 gr eiernoedels
  • zout
Instructies
  1. Voeg de paprika en de ui toe en blijf geregeld omscheppen tot de ui na ± 5 minuten glazig is.
  2. Doe er dan het vlees, zout, wat peper, de wortel, het karwijzaad, een vleugje cayennepeper en de bouillon bij.
  3. Laat de bouillon tegen de kook aan komen en maak intussen de maïzena met de karnemelk aan.
  4. Roer dit door de kokende bouillon, leg een deksel op de pan en zet het vuur laag.
  5. Laat het lamsvlees in ± 45 minuten gaar worden.
  6. Breng 3 liter water met zout aan de kook, voeg de noedels toe en kook ze al dente.
  7. Laat de noedels daarna uitlekken en schep ze op een dienschaal.
  8. Schep er het lamsvlees over en dien het gerecht onmiddellijk op.
Notes
In karnemelk gepocheerd lamsvlees
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees