Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
In karnemelk gepocheerd lamsvlees
In karnemelk gepocheerd lamsvlees
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
600
gr lamsvlees in blokjes
1
groene paprika
1
gesnipperde ui
witte
peper
1
winterwortel
2
theelepels karwijzaad
cayennepeper
31/2
dl kippenbouillon
21/2
dl boerenlandkarnemelk
11/2
eetlepel maï
zena
250
gr eiernoedels
zout
Instructies
Voeg de paprika en de ui toe en blijf geregeld omscheppen tot de ui na ± 5 minuten glazig is.
Doe er dan het vlees, zout, wat peper, de wortel, het karwijzaad, een vleugje cayennepeper en de bouillon bij.
Laat de bouillon tegen de kook aan komen en maak intussen de maïzena met de karnemelk aan.
Roer dit door de kokende bouillon, leg een deksel op de pan en zet het vuur laag.
Laat het lamsvlees in ± 45 minuten gaar worden.
Breng 3 liter water met zout aan de kook, voeg de noedels toe en kook ze al dente.
Laat de noedels daarna uitlekken en schep ze op een dienschaal.
Schep er het lamsvlees over en dien het gerecht onmiddellijk op.
Notes
In karnemelk gepocheerd lamsvlees
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees