Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Gevulde pepernoten
Gevulde pepernoten
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
(±
25
stuks) 100 gr bloem
50
gr bruine basterdsuiker
1
mespunt zout
1
eetlepel koekkruiden
50
gr boter
1
eetlepel fijngehakte hazelnoten
1
eetlepel fijngehakte amandelen
1
eetlepel honing
3
eetlepels fijne tafelsuiker
een
met bakpapier beklede bakplaat
Instructies
Snijd de boter er met twee messen door en kneed het geheel daarna tot een
soepel deeg.
Leg het deeg in plasticfolie ± 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Vermeng de noten en de honing.
Verdeel het deeg in ± 25 stukjes.
Druk de stukjes een beetje plat, schep er wat vulling op (bijvoorbeeld
amandelspijs) en vouw het deeg eromheen.
Bak de pepernoten op de bakplaat ± 20 minuten in het midden van de oven en
rol ze dan direct door tafelsuiker.
Notes
Gevulde pepernoten
Keywords:
sinterklaas, sint klaas, nicolaas, zwarte piet, zak, roe, recept, recepten
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/gevulde-pepernoten/