Print opties:

Gevulde pepernoten

Gevulde pepernoten
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • (&plusmn
  • 25 stuks) 100 gr bloem
  • 50 gr bruine basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 50 gr boter
  • 1 eetlepel fijngehakte hazelnoten
  • 1 eetlepel fijngehakte amandelen
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels fijne tafelsuiker
  • een met bakpapier beklede bakplaat
Instructies
  1. Snijd de boter er met twee messen door en kneed het geheel daarna tot een
  2. soepel deeg.
  3. Leg het deeg in plasticfolie ± 30 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 160°C.
  5. Vermeng de noten en de honing.
  6. Verdeel het deeg in ± 25 stukjes.
  7. Druk de stukjes een beetje plat, schep er wat vulling op (bijvoorbeeld
  8. amandelspijs) en vouw het deeg eromheen.
  9. Bak de pepernoten op de bakplaat ± 20 minuten in het midden van de oven en
  10. rol ze dan direct door tafelsuiker.
Notes
Gevulde pepernoten
Keywords: sinterklaas, sint klaas, nicolaas, zwarte piet, zak, roe, recept, recepten
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/gevulde-pepernoten/