Print opties:

Gestoofd varkensvlees uit Medan

Gestoofd varkensvlees uit Medan
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 500 gram half vet varkensvlees
  • 4 tomaten
  • 1 Ui
  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • 1 theelepel sambal manis
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • sap van 1 citroen
Instructies
  1. Maak de ui schoon en snipper hem fijn.
  2. Wrijf ui, knofLook, en sambal tot een brij.
  3. Meng deze kruidenbrij door het vlees, voeg het citroensap en de ketjap toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Laat het vlees zo een uur marineren en schep het daarbij nu en dan eens om.
  5. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakken.
  6. Laat het vlees uitlekken en dep het droog, maar vang de marinade wel op.
  7. Bak het vLees in hete olie aan alle kanten bruin, voeg de tomaten toe en laat deze even meebakken.
  8. Voeg de marinade toe, breng deze aan de kook en laat het vlees op Laag vuur gaar worden.
Notes
Gestoofd varkensvlees uit Medan
Keywords: indisch, indonesisch, vleesgerecht, indonesische