Print opties

Gegrilde lamskoteletten met citroen-dragonboter

Gegrilde lamskoteletten met citroen-dragonboter
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 2 kleine uitjes of sjalotjes
  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels dragon
  • peper, zout
  • 100 gr zachte boter
  • 8 enkele lamskoteletten of
  • 4 dubbele lamskoteletten
  • knoflookolie
Instructies
  1. Schep de citroen-dragonboter op een stukje vetvrij papier of aluminiumfolie en rol het op.
  2. Laat het rolletje tenminste 30 minuten in het vriesvak opstijven.
  3. Verwarm de grill of de barbecue voor.
  4. Bestrijk het vlees met wat knoflookolie en leg de koteletten ± 10 minuten onder, op of tussen de hete grill; keer regelmatig.
  5. Snijd de citroenboter in plakjes.
  6. Leg het vlees op voorverwarmde borden en leg op ieder stukje vlees een plakje boter.
  7. Lekker met stokbrood en salade.
Notes
Gegrilde lamskoteletten met citroen-dragonboter
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees