Print opties:

Gegratineerde koolschotel

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Ingrediƫnten
  • 1 kilogram witte kool
  • 500 gram gehakt (half om half)
  • 1 grote prei
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • (zonnebloem) olie om te braden
  • 1 mespuntje zout
  • 1 vleugje peper
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram kaas
  • 400 gram aardappelpuree (kant-en-klaar)
  • Extra nodig: spuitzak
Instructies
  1. Was de kool en snijd ze daarna in fijne reepjes.
  2. Snipper de ui.
  3. Snijd en was de prei.
  4. Bak de kool, prei en ui licht aan in olie met de kerrie, knoflook, peper en zout. Het mag best wat pittig smaken.
  5. Bak het gehakt rul in een andere pan.
  6. Maak de puree spuitklaar.
  7. Leg in een vuurvaste schotel laagjes: gehakt, kool, gehakt.
  8. Maak de schotel af met een aardappelpureerand.
  9. Garneer de tomaat over het gerecht.
  10. Strooi tot slot de geraspte kaas over de hele schotel.
  11. Plaats de schotel ca. 20 minuten in de oven.
Notes
Verwarm de oven voor op 200 graden.