Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Gegratineerde koolschotel
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Keuken
Nederlands
Soort
Hoofdgerecht
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Ingrediƫnten
1
kilogram witte kool
500
gram gehakt (half om half)
1
grote prei
1
ui
2
tomaten
(zonnebloem)
olie om te braden
1
mespuntje zout
1
vleugje peper
2
theelepels kerrie
1
teentje knoflook
150
gram kaas
400
gram aardappelpuree (kant-en-klaar)
Extra
nodig: spuitzak
Instructies
Was de kool en snijd ze daarna in fijne reepjes.
Snipper de ui.
Snijd en was de prei.
Bak de kool, prei en ui licht aan in olie met de kerrie, knoflook, peper en zout. Het mag best wat pittig smaken.
Bak het gehakt rul in een andere pan.
Maak de puree spuitklaar.
Leg in een vuurvaste schotel laagjes: gehakt, kool, gehakt.
Maak de schotel af met een aardappelpureerand.
Garneer de tomaat over het gerecht.
Strooi tot slot de geraspte kaas over de hele schotel.
Plaats de schotel ca. 20 minuten in de oven.
Notes
Verwarm de oven voor op 200 graden.