Print opties:

Dikke speculaasbrokken

Dikke speculaasbrokken
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • zout naar smaak
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 150 gr (licht)bruine basterdsuiker
  • 75 gr boter
  • 4 eetlepels melk
  • (50 gr ontvliesde amandelen)
Instructies
  1. Voeg de melk toe en kneed alles tot een soepel deeg.
  2. Druk dit deeg op een beboterde bakplaat tot een laag van ± 1 cm uit,
  3. strooi er de amandelen over, bestrijk met wat melk en schuif de bakplaat ±
  4. 45 minuten iets onder het midden in een matig warme oven (140-150°C).
  5. De speculaas moet door en door gaar en lichtbruin van kleur worden.
  6. Breek de dikke speculaas na het afkoelen in brokken.
Notes
Dikke speculaasbrokken
Keywords: sinterklaas, sint klaas, nicolaas, zwarte piet, zak, roe, recept, recepten
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/dikke-speculaasbrokken/