Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Dikke speculaasbrokken
Dikke speculaasbrokken
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
250
gr zelfrijzend bakmeel
zout
naar smaak
2
eetlepels speculaaskruiden
150
gr (licht)bruine basterdsuiker
75
gr boter
4
eetlepels melk
(50
gr ontvliesde amandelen)
Instructies
Voeg de melk toe en kneed alles tot een soepel deeg.
Druk dit deeg op een beboterde bakplaat tot een laag van ± 1 cm uit,
strooi er de amandelen over, bestrijk met wat melk en schuif de bakplaat ±
45 minuten iets onder het midden in een matig warme oven (140-150°C).
De speculaas moet door en door gaar en lichtbruin van kleur worden.
Breek de dikke speculaas na het afkoelen in brokken.
Notes
Dikke speculaasbrokken
Keywords:
sinterklaas, sint klaas, nicolaas, zwarte piet, zak, roe, recept, recepten
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/dikke-speculaasbrokken/