Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Courgettesoep
; Lekker met kaas/uien brood of met stokbrood en kruidenboter als voorgerecht.
Keuken
Nederlands
Soort
Voorgerecht
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 30 minuten
Ingrediƫnten
3
kleine of 2 grote courgettes
1
liter kippenbouillon (van tabletten)
100
gram kruidenkaas (bv. Paturain)
2
tl kerriepoeder
6
el slagroom
fijngeknipte
bieslook
Instructies
Snijd de uiteinden van de courgettes eraf.
Snijd de gewassen courgettes, die niet geschild worden, in plakjes.
Kook de cougetteplakken vervolgens in de bouillon in ongeveer 6 minuten gaar.
Pureer de courgettes (in de bouillon) met een staafmixer.
Roer de kruidenkaas en de kerrie door de soep en houd deze warm.
Klop de ongezoete slagroom lobbig. Schep de warme soep in soepkommen.
Schep de slagroom er op.
Bestrooi de slagroom met bieslook.
Notes
; Lekker met kaas/uien brood of met stokbrood en kruidenboter als voorgerecht.