Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Courgettesoep
; Lekker met kaas/uien brood of met stokbrood en kruidenboter als voorgerecht.
Total Time
30 minuten
Keuken:
Nederlands
Soort:
Voorgerecht
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
3
kleine of 2 grote courgettes
1
liter kippenbouillon (van tabletten)
100
gram kruidenkaas (bv. Paturain)
2
tl kerriepoeder
6
el slagroom
fijngeknipte
bieslook
Instructies
1
Snijd de uiteinden van de courgettes eraf.
2
Snijd de gewassen courgettes, die niet geschild worden, in plakjes.
3
Kook de cougetteplakken vervolgens in de bouillon in ongeveer 6 minuten gaar.
4
Pureer de courgettes (in de bouillon) met een staafmixer.
5
Roer de kruidenkaas en de kerrie door de soep en houd deze warm.
6
Klop de ongezoete slagroom lobbig. Schep de warme soep in soepkommen.
7
Schep de slagroom er op.
8
Bestrooi de slagroom met bieslook.
9
Notes
; Lekker met kaas/uien brood of met stokbrood en kruidenboter als voorgerecht.
Keywords:
zomer