Print opties:

Courgettesoep

; Lekker met kaas/uien brood of met stokbrood en kruidenboter als voorgerecht.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 30 minuten
Ingrediƫnten
  • 3 kleine of 2 grote courgettes
  • 1 liter kippenbouillon (van tabletten)
  • 100 gram kruidenkaas (bv. Paturain)
  • 2 tl kerriepoeder
  • 6 el slagroom
  • fijngeknipte bieslook
Instructies
  1. Snijd de uiteinden van de courgettes eraf.
  2. Snijd de gewassen courgettes, die niet geschild worden, in plakjes.
  3. Kook de cougetteplakken vervolgens in de bouillon in ongeveer 6 minuten gaar.
  4. Pureer de courgettes (in de bouillon) met een staafmixer.
  5. Roer de kruidenkaas en de kerrie door de soep en houd deze warm.
  6. Klop de ongezoete slagroom lobbig. Schep de warme soep in soepkommen.
  7. Schep de slagroom er op.
  8. Bestrooi de slagroom met bieslook.
Notes
; Lekker met kaas/uien brood of met stokbrood en kruidenboter als voorgerecht.