Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Chocolade-hazelnoottaart
Verwarm de oven voor op 200 graden. Extra nodig: vlaaivorm en mixer.
Keuken
Italiaans
Soort
Snack
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Ingrediƫnten
Benodigdheden
voor het deeg:
200
gram zelfrijzend bakmeel
65
gram kristalsuiker
fijngeraspte
sinaasappelschil van 1/2 sinaasappel
150
gram koude roomboter
1
ei (losgeklopt)
2
tl sinaasappelsap
snufje
zout
Benodigdheden
voor de vulling:
150
gram kristalsuiker
85
gram zachte roomboter
boter
om vlaaivorm in te vetten
fijngeraspte
schil van 1/2 sinaasappel
2
eieren
1
el bloem
200
gram gemalen hazelnoten
1
reep donkere chocolade
2
el sinaasappellikeur of sinaasappelsiroop
Instructies
Roer de boter zacht en voeg de suiker, sinaasappelschil, het losgeklopte ei, het sinaasappelsap en een snufje zout toe.
Zeef het bakmeel en voeg dit toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
Beboter de vlaaivorm.
Bekleed de vorm met het deeg en zet de taart gedurende 30 minuten in de koelkast.
Vulling:
Rooster de gemalen hazelnoten in een koekenpan.
Rasp de chocolade.
Klop nu de suiker, de boter, eetlepel bloem en de sinaasappelschil tot een luchtig mengsel.
Voeg de eieren, de noten, de chocolade en de sinaasappellikeur/siroop toe.
Schep het mengsel in de vorm en plaats deze gedurende 45 minuten in de oven.
Laat de taart afkoelen.
Notes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Extra nodig: vlaaivorm en mixer.
Keywords:
meije vegetarisch
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/chocolade-hazelnoottaart/