Opnemen in afdrukweergave:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Chocolade-hazelnoottaart
Verwarm de oven voor op 200 graden. Extra nodig: vlaaivorm en mixer.
Total Time
1 uur
Keuken:
Italiaans
Soort:
Snack
Niveau:
Gemiddeld
Ingrediƫnten
Benodigdheden
voor het deeg:
200
gram zelfrijzend bakmeel
65
gram kristalsuiker
fijngeraspte
sinaasappelschil van 1/2 sinaasappel
150
gram koude roomboter
1
ei (losgeklopt)
2
tl sinaasappelsap
snufje
zout
Benodigdheden
voor de vulling:
150
gram kristalsuiker
85
gram zachte roomboter
boter
om vlaaivorm in te vetten
fijngeraspte
schil van 1/2 sinaasappel
2
eieren
1
el bloem
200
gram gemalen hazelnoten
1
reep donkere chocolade
2
el sinaasappellikeur of sinaasappelsiroop
Instructies
1
Roer de boter zacht en voeg de suiker, sinaasappelschil, het losgeklopte ei, het sinaasappelsap en een snufje zout toe.
2
Zeef het bakmeel en voeg dit toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
3
Beboter de vlaaivorm.
4
Bekleed de vorm met het deeg en zet de taart gedurende 30 minuten in de koelkast.
5
Vulling:
6
Rooster de gemalen hazelnoten in een koekenpan.
7
Rasp de chocolade.
8
Klop nu de suiker, de boter, eetlepel bloem en de sinaasappelschil tot een luchtig mengsel.
9
Voeg de eieren, de noten, de chocolade en de sinaasappellikeur/siroop toe.
10
Schep het mengsel in de vorm en plaats deze gedurende 45 minuten in de oven.
11
Laat de taart afkoelen.
12
Notes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Extra nodig: vlaaivorm en mixer.
Keywords:
meije vegetarisch