Print opties:

Chocolade-hazelnoottaart

Verwarm de oven voor op 200 graden. Extra nodig: vlaaivorm en mixer.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Ingrediƫnten
  • Benodigdheden voor het deeg:
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 65 gram kristalsuiker
  • fijngeraspte sinaasappelschil van 1/2 sinaasappel
  • 150 gram koude roomboter
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 2 tl sinaasappelsap
  • snufje zout
  • Benodigdheden voor de vulling:
  • 150 gram kristalsuiker
  • 85 gram zachte roomboter
  • boter om vlaaivorm in te vetten
  • fijngeraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • 2 eieren
  • 1 el bloem
  • 200 gram gemalen hazelnoten
  • 1 reep donkere chocolade
  • 2 el sinaasappellikeur of sinaasappelsiroop
Instructies
  1. Roer de boter zacht en voeg de suiker, sinaasappelschil, het losgeklopte ei, het sinaasappelsap en een snufje zout toe.
  2. Zeef het bakmeel en voeg dit toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
  3. Beboter de vlaaivorm.
  4. Bekleed de vorm met het deeg en zet de taart gedurende 30 minuten in de koelkast.
  5. Vulling:
  6. Rooster de gemalen hazelnoten in een koekenpan.
  7. Rasp de chocolade.
  8. Klop nu de suiker, de boter, eetlepel bloem en de sinaasappelschil tot een luchtig mengsel.
  9. Voeg de eieren, de noten, de chocolade en de sinaasappellikeur/siroop toe.
  10. Schep het mengsel in de vorm en plaats deze gedurende 45 minuten in de oven.
  11. Laat de taart afkoelen.
Notes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Extra nodig: vlaaivorm en mixer.
Keywords: meije vegetarisch
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/chocolade-hazelnoottaart/