Print opties:

Cheese cake met mascarpone

Extra nodig: vershoudfolie, springvorm (24/26 cm), bakpapier, steunvulling (bijv. oude peulvruchten)
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 2 uren
Ingrediƫnten
  • 200 gram bloem + voor bestrooien
  • zout
  • 250 gram suiker
  • 6 eieren (M)
  • 100 gram roomboter + voor invetten
  • 1 citroen
  • 500 gram magere kwark
  • 200 gram mascarpone
  • 3 druppels rum-aroma (Baukje)
Instructies
  1. Meng in een grote kom bloem, zout en 75 gram suiker.
  2. Klop 1 ei los.
  3. Snij de boter in stukjes en kneed het snel met koele hand door de bloem.
  4. Voeg het losgeklopte ei toe aan de bloem en kneed het tot een soepel deeg.
  5. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het ca. 30 minuten rusten.
  6. Vet de springvorm in en bestrooi met bloem.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht op 160 graden)!
  8. Rol het deeg ui tot een lap ter grootte van de springvorm en bekleed de springvorm ermee.
  9. Beleg het deeg met het bakpapier en de peulvruchten (steunvulling) en bak de bodem ca. 20 minuten in de oven.
  10. Verwijder de steunvulling en laat de bodem afkoelen.
  11. Zet de oven terug op 150 graden (hetelucht 130 graden)
  12. Was en rap de citroenschil.
  13. Splits de overige 5 eieren boven 2 kommen.
  14. Meng de eidooiers met de kwark, mascarpone en de citroenrasp.
  15. Klop het eiwit op, voeg 175 gram suiker geleidelijk toe en klop het eiwit verder stijf.
  16. Spatel het eiwit voorzichtig door het kwarkmengsel en voeg de rum toe.
  17. Vul de taartbodem met het kwarkmengsel en bak de taart midden in de oven in ca. 1 uur gaar.
  18. Laat de taart afkoelen in de oven met de deur open.
Notes
Extra nodig: vershoudfolie, springvorm (24/26 cm), bakpapier, steunvulling (bijv. oude peulvruchten)
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/cheese-cake-met-mascarpone/