- 1 literblik bruine bonen
- 1 blikje kidneybonen
- 1 mini-blikje maï
- skorrels
- 250 gr lamsshoarmavlees
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- versgemalen zwarte peper, zout, chilipoeder
- 1 dl tomato fritto
- paneermeel
- boter
- Bak het shoarmavlees in de verhitte olie rondom bruin.
- Snipper de ui en bak die samen met de knoflook uit de pers 2 minuten mee.
- Voeg peper, zout en chilipoeder naar smaak toe en roer de tomato fritto erbij.
- Schep de bonen erdoor en warm alles goed door.
- Doe het over in een ovenschaal en bestrooi met paneermeel.
- Leg hier en daar een vlokje boter en laat in een vrij hete oven (200°C) in ± 15 minuten een knapperig korstje krijgen.
- Lekker met abrikozenpartjes (blik) en ijsbergsla.
Notes
Bruine bonen uit de oven