Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Bladerdeeghapjes met chorizo
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Keuken
Spaans
Soort
Snack
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 45 minuten
Ingrediƫnten
225
gram (roomboter)bladerdeeg
100
gram chorizo
50
gram geraspte kaas
1
ei, losgeklopt
paprikapoeder
ronde
uitsteekvorm van 7,5 cm.
bloem
Instructies
Snijd de chorizo in stukjes.
Meng de chorizo met de geraspte kaas.
Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven oppervlak.
Steek met de steekvorm 16 rondjes uit het deeg.
Leg een deegrondje in de palm van uw hand en schep daar in het midden wat van het chorizomengsel op.
Druk de randen van het deeg tegen elkaar zodat je een soort pasteitje krijgt. Maak op deze manier 16 pasteitjes.
Leg de pasteitjes op een plaat met bakpapier en bestrijk ze licht met het losgeklopte ei.
Bestuif de bovenkant licht met paprikapoeder.
Bak de pasteitjes 10-12 minuten tot ze wat groter en goudbruin zijn geworden.
Leg de bladerdeeghapjes op een taartrooster en laat ze 5 minuten afkoelen.
Bestrooi ze nogmaals licht met paprikapoeder en serveer de hapjes warm!
Notes
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Keywords:
herfst winter