Print opties:

Aubergine-casserole

Aubergine-casserole
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 2 grote aubergines
  • 400 gr in stukjes gesneden lamslappen
  • 1 grote ui
  • 1 of meer teentjes knoflook
  • 4 eetlepels boter
  • 1 grote gepelde en in stukjes gesneden vleestomaat
  • 1 theelepel oregano
  • zout, peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
Instructies
  1. Bak de stukjes vlees met de ui en de knoflook in de helft van de boter.
  2. Voeg de tomaat, peper, zout, paprikapoeder, oregano en een kopje water toe en laat alles 1 uur zachtjes stoven tot het vlees zo goed als gaar is.
  3. Snijd de aubergines in plakjes en bak die in de rest van de boter snel aan.
  4. Strooi er wat paprikapoeder en zout op.
  5. Bestrijk een ovenvaste schaal met boter, leg er de plakjes aubergine in en daarop het vleesmengsel.
  6. Voeg zo nodig nog wat warm water toe.
  7. Dek de schaal met folie af, zet hem in een voorverwarmde, matig hete oven (175°C) en laat het gerecht ± 30 minuten bakken.
  8. Geef er pilavrijst bij.
Notes
Aubergine-casserole
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees