Print opties:
Titel
Recept inhoud
Info
Beschrijving
Afbeeldingen
Ingrediƫnten
Instructies
Voeding
Opmerkingen
Sociaal delen
Bio van auteur
Bedank tekst
Afdrukken
Aubergine-casserole
Aubergine-casserole
Keuken
Geen
Soort
Geen
Niveau
Gemiddeld
Ingrediƫnten
2
grote aubergines
400
gr in stukjes gesneden lamslappen
1
grote ui
1
of meer teentjes knoflook
4
eetlepels boter
1
grote gepelde en in stukjes gesneden vleestomaat
1
theelepel oregano
zout,
peper
2
theelepels paprikapoeder
1
theelepel oregano
Instructies
Bak de stukjes vlees met de ui en de knoflook in de helft van de boter.
Voeg de tomaat, peper, zout, paprikapoeder, oregano en een kopje water toe en laat alles 1 uur zachtjes stoven tot het vlees zo goed als gaar is.
Snijd de aubergines in plakjes en bak die in de rest van de boter snel aan.
Strooi er wat paprikapoeder en zout op.
Bestrijk een ovenvaste schaal met boter, leg er de plakjes aubergine in en daarop het vleesmengsel.
Voeg zo nodig nog wat warm water toe.
Dek de schaal met folie af, zet hem in een voorverwarmde, matig hete oven (175°C) en laat het gerecht ± 30 minuten bakken.
Geef er pilavrijst bij.
Notes
Aubergine-casserole
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees