Print opties:

Asperges met kaas uit Zwitserland

190°C tot er belletjes op de kaas komen en het oppervlak lichtbruin Was de asperges en snijd de harde onderkanten eraf.
  • Zet de asperges rechtop in een hoge pan en kook ze 15 minuten in water met zout of tot ze gaar zijn.
  • Laat ze goed uitlekken en snijd ze in stukjes van ± 21/2 cm.
  • Beboter een ovenvaste schaal en leg er een laag asperges in.
  • Bestrooi met zout, peper, geraspte kaas en klontjes boter en herhaal dit.
  • De bovenste laag moet uit kaas bestaan.
  • Bespikkel met klontjes boter en zet het gerecht in een vrij warme oven wordt.
  • Serveer direct.
  • Gebruik geen al te pittige kaas, want dan overheerst deze de smaak van de asperges.
  • Keuken
    Soort
    Niveau Gemiddeld
    Ingrediƫnten
    • In de Rh&ocirc
    • ne-vallei groeien naast vele andere groenten- en fruitsoorten prachtige asperges. Dit aspergerecept komt uit deze streek.
    Instructies
    1. 25 gr boter
    2. 100 gr geraspte kaas
    3. zout, peper
    Notes
    190°C tot er belletjes op de kaas komen en het oppervlak lichtbruin Was de asperges en snijd de harde onderkanten eraf.
  • Zet de asperges rechtop in een hoge pan en kook ze 15 minuten in water met zout of tot ze gaar zijn.
  • Laat ze goed uitlekken en snijd ze in stukjes van ± 21/2 cm.
  • Beboter een ovenvaste schaal en leg er een laag asperges in.
  • Bestrooi met zout, peper, geraspte kaas en klontjes boter en herhaal dit.
  • De bovenste laag moet uit kaas bestaan.
  • Bespikkel met klontjes boter en zet het gerecht in een vrij warme oven wordt.
  • Serveer direct.
  • Gebruik geen al te pittige kaas, want dan overheerst deze de smaak van de asperges.
  • Keywords: asperge, asperges, spargel, lente