Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Apple crumble
Verwarm de oven voor op 180 graden. Apple crumble opdienen met slagroom en/of roomijs.
Keuken
Nederlands
Soort
Nagerecht
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Ingrediƫnten
4
grote, groene kookappels (geschild en in schijfjes)
1
el bruine suiker
2
el blanke suikerstroop
2
el citroensap
Bovenlaag:
120
gram zelfrijzend bakmeel
1/2
kop gemalen kokos
1/2
kop havermoutvlokken
90
gram bruine suiker
100
gram boter
Instructies
Doe de appels, suiker, suikerstroop en citroensap in een grote pan.
Dek de pan af met een goed sluitend deksel.
Kook de appels 10 minuten op laag vuur tot ze zacht worden.
Schep de appels in de schaal.
Meng nu zelfrijzend bakmeel, kokos, havermout en suiker. Maak een kuiltje in het midden.
Smelt de boter en giet het bij de droge ingredinten. Vermeng het tot een kruimelige massa.
Strooi de kruimels over de appels.
Bak de schotel in 25-30 minuten tot de bovenlaag knapperig en bruin is.
Notes
Verwarm de oven voor op 180 graden. Apple crumble opdienen met slagroom en/of roomijs.
Keywords:
kerst herfst winter
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/apple-crumble/