Print opties:

Apple crumble

Verwarm de oven voor op 180 graden. Apple crumble opdienen met slagroom en/of roomijs.
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Ingrediƫnten
  • 4 grote, groene kookappels (geschild en in schijfjes)
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el blanke suikerstroop
  • 2 el citroensap
  • Bovenlaag:
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 kop gemalen kokos
  • 1/2 kop havermoutvlokken
  • 90 gram bruine suiker
  • 100 gram boter
Instructies
  1. Doe de appels, suiker, suikerstroop en citroensap in een grote pan.
  2. Dek de pan af met een goed sluitend deksel.
  3. Kook de appels 10 minuten op laag vuur tot ze zacht worden.
  4. Schep de appels in de schaal.
  5. Meng nu zelfrijzend bakmeel, kokos, havermout en suiker. Maak een kuiltje in het midden.
  6. Smelt de boter en giet het bij de droge ingredinten. Vermeng het tot een kruimelige massa.
  7. Strooi de kruimels over de appels.
  8. Bak de schotel in 25-30 minuten tot de bovenlaag knapperig en bruin is.
Notes
Verwarm de oven voor op 180 graden. Apple crumble opdienen met slagroom en/of roomijs.
Keywords: kerst herfst winter
Read it online: https://de-chef.nl/recipe/apple-crumble/