Print opties:

Aardappelkroketten

Aardappelkroketten
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 30 minuten
Ingrediƫnten
  • 1 kg aardappelen
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • bloem
  • paneermeel
Instructies
  1. Giet ze af en laat ze op een zacht vuur drogen.
  2. Pureer de aardappelen.
  3. Laat boter smelten en meng met de gepureerde aardappelen.
  4. Meng met de 2 eierdooiers.
  5. Vul een spuitzak zonder spuitmond met de warme aardappelmassa.
  6. Spuit langwerpige cylinders van circa 2cm dikte.
  7. Laat afkoelen.
  8. Snijd de aardappelcylinders in stukken van ongeveer 5 cm en bestrooi lichtjes met bloem.
  9. Haal ze door het eiwit en wentel ze in het paneermeel.
  10. Bak ze in een friteuse op 180 gedurende 3 min.
Notes
Aardappelkroketten
Keywords: vegetarisch herfst winter lente