Gekookte room met bosvruchten.;De pittige bosvruchten vormen een lekker contrast met de romige mousse.;Geef buiten de bessentijd plakjes rijpe peer, pruim of perzik bij de panna cotta.;
Schil de citroen met een dunschiller en pers hem uit.
2
Verhit 150 ml magere koffieroom met suiker, vanille-extract en citroenschil tot tegen de kook (anders gaat het schiften).
3
Los de gelatine op in het hete water.
4
Giet de room door een zeef en roer er met een garde de gelatine door.
5
Laat de slagroom afkoelen en roer er 1 eetlepel citroensap door.
6
Klop de resterende slagroom stijf en schep het afgekoelde roommengsel erdoor.
7
Giet de panna cotta in kleine metalen vormpjes of in schaaltjes en zet deze 3 uur in de koelkast.
8
Druppel voor het opdienen wat citroensap en poedersuiker over het fruit.
9
Stort de panna cotta op bordjes, lepel het fruit erover en dien op.
10
Notes
Gekookte room met bosvruchten.;De pittige bosvruchten vormen een lekker contrast met de romige mousse.;Geef buiten de bessentijd plakjes rijpe peer, pruim of perzik bij de panna cotta.;