Print opties:
Title
Recept inhoud
Info
Description
Images
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
Social Share
Author Bio
Thank You Note
Afdrukken
Hollandse boterkoek
Verwarm de oven voor op 180 graden.;Extra nodig: ronde boterkoekvorm van ca. 26 cm. doorsnede.
Keuken
Nederlands
Soort
Snack
Niveau
Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur
Ingrediƫnten
1
(groot) ei
250
gram bloem
250
gram witte basterdsuiker
zout
250
gram (zachte) roomboter
Instructies
Klop het ei los en houd 2 tl ei apart.
Meng het ei met de basterdsuiker en de bloem.
Voeg een snufje zout toe.
Doe vervolgens de zachte roomboter erbij en kneed alles snel tot een glad deeg.
Druk het deeg in een ronde boterkoekvorm en bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van het losgeklopte ei.
Trek ondiepe lijnen in het deeg, verdeel het deeg als het ware in punten.
Bak de boterkoek in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin in de oven.
Laat de boterkoek op een rooster afkoelen.
Notes
Verwarm de oven voor op 180 graden.;Extra nodig: ronde boterkoekvorm van ca. 26 cm. doorsnede.
Read it online:
https://de-chef.nl/recipe/hollandse-boterkoek/