Print opties:

Echte pepernoten (taaitaai noten)

Vaak worden pepernoten en kruidnoten door elkaar gehaald. Kruidnoten lijken meer op speculaasjes, en zijn klein, rond en hard. Pepernoten lijken meer op taaitaai;De oven voorverwarmen tot 200 graden. ; Gewoon, gooien en grabbelen
Keuken
Niveau Gemiddeld
Tijd
Total Time: 1 uur 30 minuten
Ingrediƫnten
  • 250 gr vloeibare honing
  • 1 ei
  • 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • zout
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
Instructies
  1. In een kom de honing, het ei, de speculaaskruiden, anijs en zout mengen.
  2. Het bakmeel erdoor roeren.
  3. Het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast laten rusten.
  4. Vorm van het deeg repen en snijd deze in dobbelstenen.
  5. Leg ze op de bakplaat en bak ze in 10-15 minuten bruin en gaar.
Notes
Vaak worden pepernoten en kruidnoten door elkaar gehaald. Kruidnoten lijken meer op speculaasjes, en zijn klein, rond en hard. Pepernoten lijken meer op taaitaai;De oven voorverwarmen tot 200 graden. ; Gewoon, gooien en grabbelen
Keywords: klaas