Print opties:

Koolraapstamppot met veldsla en shoarmavlees

Koolraapstamppot met veldsla en shoarmavlees
Keuken
Soort
Niveau Gemiddeld
Ingrediƫnten
  • 500 gr aardappelen
  • 500 gr koolraap
  • zout, peper
  • 4 bosuitjes
  • 200 gr veldsla
  • 25 gr boter
  • 300 gr shoarmavlees
  • 3/4 dl gezeefde tomaten
  • 1 theelepel bouillonpoeder
Instructies
  1. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  2. Was de veldsla en laat de blaadjes goed uitlekken.
  3. Verhit de boter in een koekepan en bak het shoarmavlees al omscheppend in ± 5 minuten bruin en gaar.
  4. Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn.
  5. Roer de gezeefde tomaten en het bouillonpoeder erdoor en blijf roeren tot
  6. een smeuïge puree ontstaat.
  7. Schep de uiringetjes, de veldsla en het vlees erdoor en warm de stamppot al roerend nog even goed door.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
Notes
Koolraapstamppot met veldsla en shoarmavlees
Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman